hoe kijkt Google naar jouw webaanwezigheid in 2021?

Google blijft innoveren en proberen de beste informatie aan zijn klanten te verschaffen. Iets wat ik echt alleen maar te prijzen vindt.  

Al jaren is men er bij google mee bezig de ervaring voor hun gebruiker zo optimaal mogelijk te maken. Een goed uitgangspunt voor ieder bedrijf in mijn optiek. Als ondernemer vindt ik dit ook de enige manier om je klanten te bedienen.

Helaas is dit niet de manier van zakendoen voor iedereen…. dus is er een groot aantal websites die op allerlei smerige manieren zichtbaar proberen te worden voor google. Je kent ze wel; met zo’n heel blok woordjes onderaan de pagina…
Of tekst die je toch echt in het blokje van google ziet maar niet op de pagina zelf (die staat er in de achtergrondkleur op, omdat de eigenlijke content niet zo interessant wordt gevonden.)

 Gelukkig heeft Google telkens meer van dit soort trucjes door en worden bedrijven weer telkens meer afgerekend op hun product. Zorg jij dat je klanten blij zijn met jou dan is google blij met jou. 

Ga dus eens onderzoek doen wat die klant nou eigenlijk wil 

 Waar je wel voor moet zorgen is dat google kan vinden hoe super goed jouw site je klanten bedient… Zorg dus allereerst voor goede content, zet beschrijvingen bij je foto’s en geef google diverse site maps. dit zijn simpele stappen die vaak al veel verschil maken .

Wees niet te bescheiden ; Vraag mensen reviews achterlaten op google als ze blij met je product of dienst waren. eventueel kan je hier iets kleins tegenoverzetten. 

………EN vul nou eindelijk het blokje “mijn bedrijf” eens in……..

Zoekwoorden blijven belangrijk en is een investering in tijd of geld waard. Als je niet weet waar jouw klant op zoekt, dan weet je ook niet welke woorden je terug moet laten komen op je website. 

een ander aspect wat Google belangrijk vindt is de user experience van je site. Het onderstaande plaatje is afkomstig van google zelf en geeft aan waar zij vinden dat een goede page experience uit bes

Een laatste belangrijk aspect waar Google naar kijkt is het aantal links op jouw pagina. Ook dit wordt veel gemanipuleerd en op dit kom je er ook nog mee weg, maar dat zal volgend jaar ook moeilijker en moeilijker worden. Buiten dat is het niet veel leuker om links te delen naar echt interessante websites. Misschien met aanvullende producten of diensten of gewoon een bedrijf waar je hele goede ervaringen mee hebt gehad? 

 

het lijkt erop dat eerlijk zakendoen beloont gaat worden en daar ben ik maar wat blij mee!

 

 

Monique Pielage Waalboer

 

wil je ook eens kijken of jouw site nog voldoet aan de user expierence standaard van tegen woordig neem dan eens contact met ons op

monique@waalboerswebwereld.com

 of je kan me bellen op 06-51040959.