behulpzame mensen

Zoveel behulpzame mensen....Dit ben ik niet gewend!

Zoals ik in mijn vorige verhaal al verteld heb kom ik oorspronkelijk uit de horeca… een wereld met moordende concurrentie. Althans, zo lijken de meeste Horecaffers dat te voelen. De keren dat ik rond spitsuur nonchalant een rondje moest gaan lopen om te kijken hoe veel tafels er bij de concurrentie zaten wil ik echt niet tellen.

En toen stapte ik de wereld van internet development in…..

Ik ben iemand die niet bang is vreemden te benaderen en als ik iets wil dan ga ik ervoor.  Dat wordt gewaardeerd en beloont in deze branche!

Na 3 maanden geproefd te hebben van alles wat het internet te bieden zou kunnen hebben, was het tijd om een aantal focuspunten te nemen om verder uit te diepen . voor enige sturing hierin was ik op zoek naar bijv. een recruiter of i.i.g. iemand  die startende developers aan het werk helpt.
Na een beetje speuren kwam ik bij een vrouw uit wiens voorgeschiedenis veel gelijkenissen had met die van mij en die uiteindelijk recruiter in de IT was geworden. Die zou me toch wel kunnen vertellen of ik met mijn gekozen richting makkelijk een baan zou vinden ?   Deze dame het al aardig ver geschopt( ze was toendertijd directeur Honeypot NL) dus had ze zelf geen tijd maar wel had ze binnen het  bedrijf gevraagd of iemand wou reageren.

En dat deed Agathe Badia…

….Met een Mail van 3 kantjes wel te verstaan!!!!! Geheel belangeloos deelde ze met mij haar route tot waar ze nu was en als ik nog vragen had mocht ik contact met haar opnemen. Ik voelde mij licht bezwaard dat ze zoveel van haar tijd voor mij vrij gemaakt had, maar ik had nog wel een aantal vragen, dus na twee dagen aarzelen toch de vragen gesteld. En wederom kreeg ik een zeer uitgebreide reactie, waarin ze benadrukte dit graag te doen en het echt niet als een moeite te ervaren… En het hield niet op bij Agathe…

Op facebook kwam ik een aantal groepen tegen die zich bezig hielden met programma’s waar ik mee werkte en ook hier helpt men elkaar graag! Ondertussen ben ik zover dat ik zelf antwoorden kan geven op vragen en doe dit dan ook graag!  PAY IT FORWARD Het is trouwens echt heel leuk als je voor het eerst een vraag ziet en denkt, oh maar dat doe je zo en zo…

Er zijn een aantal mensen op deze manier op mijn pad gekomen die ik toch echt even wil benoemen, Agatha Badia van honeypot dankjewel voor het sturen in de goede richting.
Laurens van den Oever Q42 dankjewel voor het luisteren naar de quirky ideeën en voor de contacten waar je me aan hebt geholpen.
Joost Messing, dat je me als “leerling” hebt aangenomen. En voor alle malen dat je als mijn back-up functioneerde als ik iets te spannend vond om zomaar door te zetten.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *